Jeżeli zebrałaby się grupa chętnych uczestników i ktoś obeznany w ukraińskiej biurokracji (jakkolwiek ona tam wygląda) to z miłą chęcią się z Wami wybiorę. Pakujmy się w Skodziny i wioo
Czarnobyl / Prypeć - Strefa Wykluczenia
Zwiń
X
-
Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
-
-
Chętni są, jak będę miał ju konkretne info w ów czas poinformuje co i jak bo mam dojście do kogoś kto był ale ta osoba nie chce załatwiać wyjazdu "za darmo" - chce zarobić - prosta sprawa.
Generalnie samotna eksploracja jeśli zostanie się złapanym to sąd i grzywna, drugi raz to zakaz wjazdu na Ukrainę przez 5 lat. Kary też nie są jakieś wyjątkowo niskie, można narobić sobie problemów.
Znaczy się nie tylko ja mam nierówno pod sufitemByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
na wiosnę?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Nie wiem
Termin jeszcze do dogadania ;-)
Zamieszczone przez rafikiCzemu uważasz, że trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby tam jechać?
A dla mnie to ma lepszą wartość zwiedzania niż jakieś zamki czy inne wynalazkiByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Hmm... Na wiosnę? Optymistyczny wariant. Załatwiając wszystko samemu może to trwać nawet prawie rok. Ale kibicuję, żeby się udało.
Budynki, zanim się zawalą, to minie jeszcze sporo lat, więc tutaj bym się nie martwił. Trzeba tylko uważać, bo w niektórych przypadkach, jak wieżowiec Fujiama, balkony są z drewna, które średnio znosi próbę czasu.
Polecam osobę Arka Podniesinskiego (podniesinski.pl) - on wyjeżdża samodzielnie, pewnie udzieli kilku informacji, jak to wygląda od strony formalno-prawnej.
Komentarz
-
-
Cześć ,
Słuchajcie, jeśli ktoś chciałby się wybrać do Prypeci to mam informacje od człowieka, który zorganizuje dla nas taki wyjazd.
Wyjazd odbyłby się w dniach 12-17.09.2015
Plan wyjazdu:
12.09 wyjazd o godzinie 22:00 z Warszawy (przez Lublin - możliwość dołączenia po drodze ale bez zbaczania z kursu :idea: )
13.09 zwiedzanie Kijowa, rejs statkiem po Dnieprze, nocleg w Hotelu 3*
14.09 wyjazd do strefy, zwiedzanie : wioska Paryszew: spotkanie z samoselami; Czarnobyl: centralny plac, pomnik strażaków poległych w trakcie likwidacji awarii, plac ze sprzętem biorącym udział w usuwaniu awarii, cerkiew, port w Czarnobylu (zatopione barki), zakwaterowanie w hotelu w Czarnobylu, obiad,Oko Moskwy (Duga), koszary, korytarz, sterownia główna, sterownia bloków chłodniczych, kompleks budynków Czarnobyl - 2, Krąg!
15.09 zwiedzanie : obóz letni Izumrudny, wioska Kopaczi, laboratorium i zakład rybny, chłodnie kominowe, karmienie sumów, plac przed elektrownią, stary sarkofag, budowa nowego sarkofagu, w przypadku uzyskanego zezwolenia wejście do środka Czarnobylskiej Elektrowni Atomowej: "złoty korytarz", sterownia bloku 2, ściana oddzielająca trzeci i czwarty blok, memoriał Walerija Chodimczuka, bloki V i VI, Jupiter, chwytak, milicja z podziemiami, stacja kolejowa Janów w przypadku uzyskanego zezwolenia
16.09 wyjazd do Prypeci, po drodze wysyłamy kartki na poczcie w Czarnobylu!, Prypeć: dworzec autobusowy, Cafe Pripyat, pływająca przystań, szpital, centralny plac, dom kultury Energetyk, wesołe miasteczko, przedszkole, stadion, basen z podziemiami, hotel Polesie z piwnicami, szkoła nr 3, poczta, 16-piętrowiec, stacja techniki rolniczej, wyjazd se strefy
17.09 przyjazd do Warszawy w godzinach porannych
Najważniejsze pewnie dla niektórych - cena ;-)
1400 zł od osoby
A w niej
- przejazd na trasie Warszawa – Kijów – Czarnobyl – Warszawa
- zakwaterowanie: Kijów – hotel ***, pokoje dwuosobowe z łazienkami (1 noc), Czarnobyl – hotel klasy turystycznej, pokoje dwuosobowe (2 noce),
- zwiedzanie Kijowa w języku polskim,
- zwiedzanie Strefy przez 3 dni w języku polskim,
- ubezpieczenie kosztów leczenia (10 tys. Euro) i następstw nieszczęśliwych wypadków (10 tys. PLN),
- opiekę organizatora oraz przewodników miejscowych podczas całej wyprawy.
- niezbędne do poruszania się po strefie zezwolenia oraz pozwolenia
Dodatkowe koszty: 675 UAH (płatne na miejscu za pełne wyżywienie na terenie Czarnobyla oraz ubezpieczenie); wyżywienie pierwszego dnia w Kijowie – około 120 UAH, rejs statkiem – 80 UAH; osobiste wydatki: piwo, woda, pamiątki, przekąski itd. – według uznania (300 – 600 UAH). W sumie razem 1200 – 1500 UAH. 1 UAH = 0,22 PLN czyli dodatkowy koszt to 260-330 zł na wszystkie wydatki podczas wyprawy.
Należy mieć ukończone 18 lat, paszport ważny jeszcze przez 3 miesiące od daty wjazdu na Ukrainę, nie trzeba mieć wizy.
Co do opłat
30% zaliczki płatne do jak najszybciej, żeby zarezerwować termin.
Pozostałe 70% zaliczki płatne 45 dni przed datą wyjazdu.
Grupa max 22-25 osób.
Są chętni ? :diabelski_usmiechByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Powiem szczerze, że bez zwiedzania Prypeci na własną rękę, to tak średnio... Cały urok tego miejsca to możliwość zwiedzania tego, co chce się zobaczyć samemu.
Organizacyjnie tylko dodam, że wizy na Ukrainę nie trzeba mieć, ale przy wjeździe wypełnia się formularz, który trzeba zdać przy wyjeździe... I lepiej go nie zgubić.
Chyba, że się coś zmieniło w międzyczasie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Powiem szczerze, że bez zwiedzania Prypeci na własną rękę, to tak średnio... Cały urok tego miejsca to możliwość zwiedzania tego, co chce się zobaczyć samemu.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Jestem chętny na wyjazd
Liczniki GM organizator przewiduje, czy trzeba sobie samemu załatwić :?: 8)
Zamieszczone przez Chris11... ale przy wjeździe wypełnia się formularz, który trzeba zdać przy wyjeździe... I lepiej go nie zgubić.
Ewentualne pytanie to o broń /narkotyki :lol:
Komentarz
-
-
oolsztyniak, ja jestem jak najbardziej chętnyZamieszczone przez oolsztyniak30% zaliczki płatne do jak najszybciej
[ Dodano: Pon 01 Gru, 14 16:25 ]
Zamieszczone przez bzyq_74Ewentualne pytanie to o broń /narkotyki :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Powiem szczerze, że bez zwiedzania Prypeci na własną rękę, to tak średnio... Cały urok tego miejsca to możliwość zwiedzania tego, co chce się zobaczyć samemu.
Organizacyjnie tylko dodam, że wizy na Ukrainę nie trzeba mieć, ale przy wjeździe wypełnia się formularz, który trzeba zdać przy wyjeździe... I lepiej go nie zgubić.
Komentarz
-
-
oolsztyniak, przejazd autokarem czy busem ? Ta ilość wskazywała by na busa
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
ja też wchodzę w temat->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andik77a przy obecnym kursie UAH , to dla nas to jest teraz bardzo tanio.
Pamiętam, że nasz rodzimy Sobieski w sklepie kosztował ok. 8zł, najpodlejsza ukraińska berbelucha była po ok. 5,5zł, a ja zapijałem się piwem Lwowskim 1715 za... 1,4zł od buteleczki 0,5.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Liczniki GM organizator przewiduje, czy trzeba sobie samemu załatwić :?: 8)
Zamieszczone przez rafikiCzy to jak najszybciej może być w okolicach świąt/nowego roku? Wcześniej raczej nie będę miał luźnej kasy :wink:
Dopiero po zebraniu zaliczki od wszystkich podpiszę "umowę"
Zamieszczone przez maxpaynemmDo kiedy trzeba płacic zaliczkę?????
Zamieszczone przez maxpaynemmMuszę jeszcze paszport wyrobic bo mi właśnie sie skończył
Zamieszczone przez Prezes52oolsztyniak, przejazd autokarem czy busem ?
Zamieszczone przez krzynolja też wchodzę w temat
Tak jak pisałem, zbieramy kasę do połowy stycznia, musimy zebrać 22 osoby minimum także jeśli chcecie zabrać kogoś ze sobą to dobrze byłoby wiedzieć o tym wcześniej żebym mniej więcej wiedział ile jeszcze dodatkowo osób organizować.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Nie wiem jak teraz się kształtują ceny, ale pewnie podobnie jak rok temu (przeliczając na zł)
ichniejsza wódka - 12 zł
dobra wódka (np. Niemiroff) - 18zł
piwo (Obolon/Lwowskie) - 1,80-2,0zł / but. i 2,5 zł/puszkę
papierosy (ichnie) - 4,0 zł do Marlboro - 5,5 zł
reszta produktów w tej samej cenie co u nas
droższa jest np czekolada (4 zł na tabliczkę 100g)
Komentarz
-
-
ja też ,ja też ,ale muszę troszkę poustawiać wszystko ,aby nie stracić okazji ,bo się może więcej nie zdarzyćSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz